Nieuws

Google voegt Hangouts toe aan Gmail

31 juli 2012 09:44

<p><strong>Gmails videochat wordt vervangen door de van Google+ bekende Hangout-functie voor videogesprekken met maximaal 10 mensen tegelijk.</strong></p>

Google is druk doende om Google+-functies toe te voegen aan zijn andere diensten. Een nieuw voorbeeld is de uitbreiding van de Hangout-videogesprekken naar Gmail, wat Google maandag aankondigde. Gmails videochatfunctie, die sinds 2008 bestond, wordt ingeruild voor de geavanceerdere Hangouts, waarbij tot tien mensen tegelijk in video met elkaar kunnen communiceren.

In Gmail zijn ook alle extra functies van de Hangouts aanwezig, zoals het samen kijken naar dezelfde YouTube-filmpjes of het delen van schermen. Gebruikers van de Android- en iOS-apps van Google+ kunnen ook vanaf hun mobieltjes meedoen aan de videogesprekken.

De uitrol gaat trouwens in fases, dus wees niet teleurgesteld als je de Hangouts nu nog niet ziet binnen het chatgedeelte van Gmail. Het duurt enkele weken voordat alle 425 miljoen Gmail-accounts de nieuwe functie kunnen gebruiken.