Nieuws

Android heeft anti-malware software nodig

30 juli 2012 10:55

<p><strong>Meer dan een derde van de Android-apps is besmet met een of andere vorm van malware. </strong></p>

De Britse telecomprovider BT liet beveiligingsexperts meer dan duizend Android-apps analyseren. Volgens de experts bleek ruim een derde van de apps actieve of sluimerende malware te bevatten. Jill Knesek, hoofd beveiliging van BT, zei tijdens een evenement voor telecomproviders dat vrijwel ieder apparaat 'gecompromitteerd is door een of andere vorm van malware, hoewel het niet duidelijk is of de code actief is of wat het doet.'

Wayne Rash, een technologiejournalist die de discussie als moderator leidde, bevestigde Knesek min of meer. Tijdens een review van de nieuwste Samsung Galaxy Slll vond hij malware in een aantal van de Adroid-apps. Volgens de journalist zouden bedrijven als Google er op moeten staan dat mensen anti-malware software gebruiken op hun telefoon, maar dat doen de bedrijven niet.

Knesek waarschuwde ook voor het hacken van apparaten met gps. Het signaal is onbeveiligd en Knesek zei dat mensen zich pas bewust zullen worden van het gevaar als het te laat is; als een vrouw gestalked, verkracht en vermoord is.

Overigens zullen de malwaretesten ook op andere mobiele OS-en worden uitgevoerd waarbij soorgelijke resulaten worden verwacht.