Nieuws

Nike jas voor Olympische atleten is letterlijk oogverblindend

18 juli 2012 09:35

<p><strong>Schitteren op het podium krijgt een nieuwe betekenis met het reflecterende sportjack van Nike. </strong></p> <p><strong></strong></p>

Wanneer een atleet in Nike-outfit een podiumplek behaalt tijdens de Olympische Spelen zal hij of zij moeiteloos de spotlight stelen van medewinnaars. Afgelopen week presenteerde Nike de Olympische collectie – die onder andere gedragen wordt door atleten uit de VS, Brazilië, Kenia en Estland – met daarin een jack dat het samen met kunstenaar Marcus Gaab ontwierp. De jas kwam al in een flits voorbij in de Bright Report van afgelopen week, maar niet in volle glorie, en laat glorie nou net zijn waar hij voor gemaakt is.

Het jasje werd gebaseerd op het nu al voor de amateurrenner beschikbare Vapor Flash jack waarvan het gehele oppervlak rondom reflecteert. Door middel van glazen bolletjes in de coating reflecteert het licht in een rechte lijn terug naar de richting waar het vandaan komt en versterkt het omgevingslicht tot wel 400 procent.

Handig als je in het donker jogt, maar ook perfect voor op een podium als je honderden perscamera’s op je gericht weet. Onder de flitsers zal de jas bijna lichtgeven – en de andere sporters in de schaduw zetten.