Nieuws

DIY: elektrische eenzitter uit Japan

16 juli 2012 15:19

<p><strong>De Japanse firma Modi-Corp introduceert de Pius, een kleine elektrische eenzitter die je zelf in elkaar moet zetten.</strong></p><p></p>

Je zou hem bijna verwarren met de Toyota Prius, maar de Pius van de Japanse firma Modi-Corp is een elektrische auto van een geheel andere orde. In de eerste plaats moet je hem zelf in elkaar zetten. Daarnaast is de Pius slechts zo’n 2,5 meter lang en 1,25 meter breed.

Deze eenzitter zal voorlopig wel niet door onze Rutger aan een duurtest onderworpen worden. Hij heeft namelijk een topsnelheid van slechts 35 kilometer per uur en een volle accu brengt je niet verder dan 25 kilometer. De Pius met zijn kleine wieltjes wordt alleen in Japan geleverd. Eenmaal in elkaar gezet mag de Pius als gemotoriseerde fiets de weg op.

De Pius is echter bedoeld als kit voor het Japanse onderwijs. Modi-Cor hoopt de Pius aan universiteiten en technische hoge scholen te slijten, deels om onderzoek te kunnen doen naar nieuwe onderdelen voor elektrische auto’s. De Pius is volgend jaar in zes kleuren verkrijgbaar, maar de prijs is nog onbekend.