Nieuws

HTC geeft tablets nog niet op

13 juli 2012 11:52

<p><strong>HTC's eerste tablet flopte, maar het bedrijf zou de lancering van twee nieuwe tablets in voorbereiding hebben.</strong></p>

Na de flop van de Flyer-tablet leek HTC pas op de plaatst te maken met tablets. In november was er nog een vage aankondiging door de hoogste baas dat er een nieuwe tablet zou komen, maar daarna werd het akelig stil. Tot deze week. De smartphonefabrikant heeft nu niet een maar twee nieuwe tablets in de pijplijn.

Een HTC-woordvoerder heeft gezegd dat er 'zeker' een nieuwe tablet komt. Prompt dook er in benchmarks een HTC Vertex op met een quad-core chip en 1280x800-scherm. Dat model lijkt dus klaar voor een introductie.

Maar daarna kwam er een nog geavanceerdere tablet aan het licht. Dit model heeft een full hd-resolutie, een snellere chip en Android 4.0.4. Het formaat van het apparaat is onbekend, dus het zou ook om een zeer grote smartphone kunnen gaan, een zogeheten phablet, net als de Samsung Galaxy Note van ruim 5 inch.

Maar er zijn ook al meerdere tablets met een full hd-scherm waaronder de iPad, de Asus Transformer Pad Infinity en de Acer Iconia Tab A700. De fabrikant zelf wil volgens Cnet geen commentaar geven op de gelekte benchmarks.