Nieuws

Steam laat selectie van gamewinkel grotendeels aan gamers zelf over

12 juli 2012 14:31

<p><strong>Vanaf volgende maand beslist de gamer zelf mee welke indie-games er in Valve’s online gamewinkel Steam komen.</strong></p>

Valves Steam is in de loop der jaren uitgegroeid van experiment tot de grootste gamewinkel op internet. Het platform biedt naast titels van grote uitgevers ook al tijden indie-games aan: videospelletjes gemaakt door iemand alleen of door een klein team. Tot nu toe had een team bij Valve de lastige taak te bepalen welke indie-games er wel en niet in Steam kwamen. Eind augustus verandert dat met Steam Greenlight.

Gamers kunnen dan bepalen welke indie-games ze zelf via Steam willen gaan kopen. Game-maker posten trailers en screenshots van hun game, en gamers kunnen daarop stemmen. De selectie games met de meeste stemmen worden door Valve beoordeeld voor toelating.

Valve weet zelf nog niet goed wat ze kunnen verwachten van de dienst en community. Daarom zal niet een absoluut aantal stemmen tellen, maar de relatieve interesse in de game. Er zijn wel wat eisen: zo moeten games sowieso op de pc te spelen zijn.