Nieuws

Nederlandse WeTransfer groeit hard: 17 miljoen transfers per maand

11 juli 2012 08:51

<p><strong>Het gebruik van de site om grote bestanden te versturen, is de laatste zes maanden verdubbeld.</strong></p><p></p>

WeTransfer groeit als kool. Het gebruik van de site is het laatste halfjaar verdubbeld, meldt de Amsterdamse startup in een infographic vol statistieken over de bestandendeelsite. Maandelijks worden er 17 miljoen bestanden verzonden via de site en in maart vond er 1 miljoen gb aan inkomend dataverkeer plaats. Het totaal aantal filetransfers in 2011 bedroeg 65 miljoen, veroorzaakt door 23 miljoen bezoekers.

De grote groei kan iets te maken hebben met het offline gaan van enkele andere grote filehosters, waaronder het vervolgde MegaUpload. De site wordt vooral gebruikt voor het versturen van grote bestanden. De gemiddelde transfer is 147 mb. Elke minuut vinden er 350 bestandsoverdrachten plaats en gaat er 8 duizend terabyte aan data via de WeTransfer-servers.

De startup verdient geld met de verkoop van achtergronden tijdens het up- en downloaden. Daarnaast zijn er 15 duizend WeTransfer-subdomeinen verkocht. WeTransfer host bestanden maximaal twee weken en ze mogen tot 2 gb groot zijn.

Later dit jaar komt er een nieuwe versie van de site online. Tot nu toe was de interface uitermate eenvoudig en makkelijk, wat heeft bijgedragen aan het succes. Het gebruik van Flash maakt plaats voor een html-versie.