Nieuws

Inchecken in hotel: hier uw sleutels en iPhone

10 juli 2012 17:04

<p><strong>Een Canadees hotel heeft alle kamers uitgerust met een iPhone die gasten mee de stad in mee kunnen nemen.</strong></p><p></p>

Het Opus Hotel in Vancouver heeft de ouderwetse vaste telefoons in de kamers vervangen door iPhones die in een wekkerradio met dock naast het bed staan. Gasten mogen de iPhone tijdens hun verblijf overal in de stad gebruiken, bijvoorbeeld voor navigeren of het opzoeken van restaurants en winkels. Dat is nog eens service.

De iPhone kan ook bellen, wat gratis is naar andere Canadese nummers. Hoeveel dataverkeer gasten mogen verbruiken, is niet helemaal duidelijk. Elke iPhone heeft een aantal nummers voor hoteldiensten voorgeprogrammeerd, bijvoorbeeld voor het bellen van roomservice.

Na het uitchecken wordt alle persoonlijke data van de gast van de iPhone gewist, behalve de opgenomen foto's en filmpjes, die moet een gast handmatig verwijderen. Wie de iPhone kwijtraakt, moet voor de kosten opdraaien. De Canadese tv heeft een item gemaakt over de voor- en nadelen van het iPhone-aanbod in het hotel.