Nieuws

Amerikaanse Spotify voor tijdschriften van start op de iPad

10 juli 2012 11:41

<p><strong>NextIssue is nu ook beschikbaar op de iPad. Hadden we in Nederland maar zo'n 'leesmapp'.</strong></p><p></p>

NextIssue brengt het All You Can Eat-model naar digitale tijdschriften. De dienst biedt voor tien dollar per maand onbeperkte toegang tot veertig Amerikaanse magazines, waaronder Time, Wired, Vogue, Vanity Fair, Esquire, Elle, Sports Illustrated en The New Yorker. Vandaag start de dienst met een iPad-app, zodat de digitale bladen ook op tablets zijn te lezen. De Android-app was er al sinds april.

Klinkt goed, niet? Helaas is NextIssue niet beschikbaar in Nederland. Maar wie dezelfde trucs uithaalt als uit onze uitleg over het gebruik van Netflix in Nederland komt vast een heel eind.

Die 10 euro per maand geldt trouwens alleen voor bladen die eens per maand of per twee weken verschijnen. Het lezen van alle tabloids en weekbladen kost 15 dollar per maand. Het is ook mogelijk te abonneren op losse bladen via NextIssue, dat kost maar 2 dollar per maand per tijdschrift.

In Nederland begint het concept van Spotify voor digitaal lezen ook aan te slaan. Digitaal contentplatform eLinea maakte vorige week bekend 400 duizend euro financiering te hebben binnengehaald voor de herlancering van zijn dienst die in een eerdere variant niet van de grond kwam. Doel is dit keer voor "een vast bedrag per maand onbeperkt te kunnen lezen in een groot aanbod van artikelen van vele kranten en tijdschriften".