Nieuws

De Nieuwe Pers stokt door geldgebrek

10 juli 2012 08:50

<p><strong>De digitale krant De Nieuwe Pers komt er deze zomer niet meer en wellicht helemaal niet meer.</strong></p><p></p>

De lancering van de eerste volledig digitale krant van Nederland heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het is zelfs onzeker of het ambitieuze online uitgeefproject genoeg geld bij elkaar weet te halen om te kunnen starten. Dat meldden mede-initiatiefnemers Jan-Jaap Heij en Ben Rogmans, voormalig hoofdredacteur en uitgever van De Pers.

De krant zou eerst in juni online gaan, nadat uitgever Wegener in april na vijf jaar de stekker trok uit de gratis papieren versie. De financiering van de digitale doorstart heeft echter averij opgelopen, meldt Heij. Een lancering in de zomer lukt niet meer.

"De kans dat het allemaal doorgaat is nog steeds groter dan de kans dat het niet doorgaat", aldus Heij. Hij tweette ook: "Het gaat langzamer dan gehoopt en beter dan gevreesd." Rogmans meldde dat het nog niet voorbij is: "Het kan nog wel een half jaar duren voordat we er de stekker uittrekken als er geen geldschieter komt."

De Nieuwe Pers zou worden gepubliceerd via een applicatie voor telefoons en tablets en zou 2,50 euro per maand gaan kosten. Meteen na het stopzetten van de papieren krant was al duidelijk dat een doorstart lastig zou worden. De online actie Red De Pers leverde echter wel 22 duizend aanmeldingen op.