Nieuws

Liever druktoetsen? Case maakt van iPhone een soort Blackberry

9 juli 2012 08:54

<p><strong>De Spike Case maakt van je iPhone een soort Blackberry door een wegklapbaar toetsenbordje toe te voegen.</strong></p>

De Spike is een ideale iPhone-case voor mensen die maar niet kunnen wennen aan typen op een touchscreen en nog steeds wel eens verlangen naar tekstinvoer via drukknopjes. De hoes heeft een 4 mm dun toetsenbordje dat over het touchscreen van de iPhone zit, precies op de plek van het virtuele toetsenbord. De toetsaanslag geeft de case door op het touchscreen van de iPhone.

De Spike Case is via Kickstarter te koop voor 20 dollar (als je snel bent) of anders 25 dollar. Er is 75 duizend dollar nodig om de benodigde financiering binnen te halen. De teller staat pas op 25 duizend maar er zijn nog 32 dagen te gaan. Er is ook een luxere versie met een scharniertje aan de zijkant waarmee het toetsenbord is weg te klappen. Deze Spike 2 kost 40 dollar. Deze Spike 2 is een stuk praktischer, omdat het toetsenbordje anders ruimte op je touchscreen in beslag neemt en je de case steeds moet loshalen als je dat deel van het scherm wilt gebruiken.

De Spike Case is een project van een vader en zoon uit Seattle. De vader heeft al 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van externe toetsenborden voor tal van apparaten waaronder oude Macs en de PalmPilot.