Nieuws

Piratennest Rapidshare start rivaal voor Dropbox

8 juli 2012 13:40

<p><strong>De Duitse filelocker Rapidshare gaat de strijd aan met Dropbox met een synchronisatiedienst.</strong></p><p></p>

RapidShare was tot nu toe een site als MegaUpload, waarop je bestanden kon opslaan en al dan niet delen met de buitenwereld. Het was tot vorig jaar een van de bekendste sites om films, muziek en andere bestanden te downloaden, waarbij je voor snellere downloads en korte wachttijden kon betalen. Na allerlei rechtszaken trad Rapidshare echter steeds strenger op tegen schendingen van auteursrechten, waardoor de site een lot als dat van Megaupload, waarvan de makers door de Amerikaanse justitie worden vervolgd, bespaard bleef.

Nu het filelocker-model onder druk staat, gooit Rapidshare het over een andere boek. De Duitse site lanceerde vorige week zijn nieuwe dienst RapidDrive, een concurrent voor cloudsyncdiensten als Dropbox, Google Drive, SugarSync. Net als de rivalen nestelt Rapidshare zich in het bestandssysteem op de computer van de gebruiker, waarbij er een speciale map wordt aangemaakt die automatisch wordt gesynchroniseerd.

Momenteel werkt de desktopsoftware nog alleen onder Windows. RapidDrive valt onder het betaalde deel RapidPro, dat afhankelijk van de lengte van het abonnement zo'n vijf euro per maand kost.