Nieuws

'Slowgeren' als een local in het Lloyd Hotel

5 juli 2012 17:02

<p><strong>Met 'slow design'-projecten laat het Lloyd Hotel je logeren als ware je een local. Kinderen krijgen een kaart met alle speelplekken in de buurt.</strong></p><p></p>

Wie een nachtje in Slow Lloyd boekt, komt niet als toerist. Het wordt je door het Amsterdamse Lloyd Hotel mogelijk gemaakt als local te logeren. Misschien wel een local die hier leefde in de tijd toen het hotel een vertrekplaats naar Amerika was, decennia later toen kunstenaars in het gebouw leefden, of de tijd dat je zelf nog een kind was.

De tien jaren uit zijn jeugd die Thor ter Kulve in de wijk bij het Lloyd Hotel doorbracht, deelt hij met de huidige logeetjes. Voor de kinderen van gasten heeft hij een simpele kaart gemaakt waarop alle speelplekken in de buur getekend zijn. Daar kun je zelf naartoe lopen en misschien wel vriendjes maken. Ter Kulve printte de kaart op een kussensloop zodat je 's avonds gaat slapen met die herinneringen dichtbij. Met markers kunnen kinderen daar zelf belevenissen of plekken bij tekenen.

De kinderplekkensloop is maar een voorbeeld van waar Slow Lloyd aandacht voor heeft. Alle projecten zijn gestoeld op de 6 principes van SlowLab van Carolyn Strauss, de pionier op slow design gebied. Bij SlowLab zie je verzamelde projecten van Droog tot Natalie Jeremijenko en het MIT-lab.