Nieuws

Zo houd je vakantiegeld over: Android-tablet bij de Aldi

2 juli 2012 14:33

<p><strong>Aldi verkoopt een tablet voor een zacht prijsje. De 9.7 inch Medion-tablet draait op Android 4.0 en kost 299 euro.</strong></p>

Heb je geen zin om de hoofdprijs voor een iPad of een Samsung Galaxy Tab te betalen dan kan je sinds zaterdag terecht bij de Aldi voor een vriendelijk geprijsde tablet. Aldi verkoopt de Medion Lifetab P9512 voor 299 euro en daar krijg je ook nog een opbergtasje bij.

Het is niet de eerste tablet die Aldi verkoopt. De Medion Lifetab P9514 is al een tijdje verkrijgbaar. Deze tablet kost 399 euro, net als de 16 gb iPad 2. Met honderd euro minder is 299 euro voor veel mensen een aanzienlijk prettiger prijskaartje om toch de stap te nemen een tablet aan te schaffen.

Hoewel je wel wat moet inleveren aan specs moet je je daarop niet blind staren. Voor 299 euro krijg je een tablet met prima specs waarmee je nagenoeg alles kan doen. De tablet draait op Android 4.0 en is uitgerust met een lcd-touchscherm, van 1024x768, een 1 GHz processor, 1 gb werkgeheugen en 16 gb intern geheugen. De tablet ondersteunt wifi en bluetooth 3.0, maar 3G ontbreekt. Volgens de specs zou de lithiumpolymeer accu 10 uur meegaan bij multimedia- gebruik.

De Medion heeft verder twee luidsprekers en twee subwoofers ingebouwd, een webcam, een helderheids- en een bewegingssensor en gps. Bovendien kan hij Microsd- en sd- kaartjes lezen en kan je hem aansluiten via microHDMI op een tv of beamer. De tablet weegt 580 gram.

We horen graag jullie ervaringen met deze tablet.