Nieuws

Flipboard nu in 't Nederlands (ook voor Android!)

22 juni 2012 17:16

<p><strong>De nieuwe versie van sociale nieuwsapp Flipboard beschikt over Nederlandse bronnen en werkt op alle Android-toestellen.</strong></p>

De Samsung Galaxy SIII had afgelopen weken de primeur en was de enige Android-telefoon met Flipboard. Nu is de app die van een verzameling tweets, Facebook-berichten en RSS-feeds een persoonlijk digitaal tijdschrift maakt voor iedereen in de Play Store beschikbaar. Ook is de app voor zowel Android als iOS compleet vertaald naar het Nederlands. Dat zie je echter vooral als je de app nu pas download. Wie Flipboard al had, ziet dat tegeltjes met categorieën nog altijd Engelse titels als Gaming en Technology dragen.

Gepaard met de Nederlandse vertaling is er nu ook een Nederlandse inhoudslijst. Die geeft een overzicht van nieuwsbronnen die je aan je Flipboard startscherm kan toevoegen. Bronnen als Volkskrant en het nrc.next nieuwsblog zijn logisch, maar suggesties als een Instagram-stream met foto’s uit Zeeland een stuk minder. Erg handig zijn de verzamelboards ‘Populair in Nederland’ en ‘Nederlands Nieuws’.

En het zal vast een foutje zijn, maar Bright staat niet op de Nederlandse inhoudslijst deze week. Wil je Bright toch op je Flipboard? Druk op het rode vaandel met loep rechtsboven en zoek op ‘Bright’. Vervolgens kun je onze Twitter- of RSS-feed volgen, voor gebruik in Flipboard maakt dat weinig verschil. Naast de Nederlandse bronnen kun je sinds deze update ook YouTube en Google+ als boards toevoegen.