Nieuws

Nu al het meest gehypte kerstcadeau van 2012: de eerste Apple-televisie

22 juni 2012 11:08

<p><strong>De productie van de eerste Apple-televisie begint bijna. Sharp zou de benodigde lcd-panelen binnenkort beginnen te leveren aan Foxconn</strong>.</p>

Sharp heeft aan de bekende fabrikant van Apple-producten Foxconn gemeld dat de levering van de lcd-panelen bestemd voor de eerste Apple-tv vervroegd zal gebeuren. Ze stonden gepland voor het vierde kwartaal, maar Sharp stuurt de lcd's nu al binnen drie maanden op. Dat meldt een Chinese nieuwssite op basis van bronnen binnen Sharp, waarna het bericht de wereld over is gegaan.

Het bericht zou erop duiden dat de televisie nog voor de kerst op de markt komt. Dat Sharp een van de fabrikanten is van de schermen in de nieuwe Apple-tv's is aannemelijk. Het bedrijf maakt onder meer ook iPad-panelen.

Als de Apple-tv al dit jaar verschijnt, zou dat verrassend wezen. De meeste analisten hielden er rekening mee dat het 2013 zou worden. Apple zelf houdt zich stil over de eigen televisie. Tot nu toe heeft alleen wijlen Steve Jobs in een interview de komst van het apparaat verklapt. In de testversie van iOS 6 staan voorlopig nog geen verwijzingen naar de tv.