Nieuws

Deze kleine ondernemers maken New York groots

21 juni 2012 16:14

<p><strong>Fotografe Jennifer Causey brengt in zo'n twintig foto's de kleine, niche ondernemers van Brooklyn in beeld.</strong></p>

Wie ooit in New York geweest is, weet dat de wijk Brooklyn niet alleen pracht en praal is. Maar de kern van de gemeenschap zijn de kleine vaklieden die alle maar één ding maken, maar daar wel verdomd goed in zijn.

Fotografe Jennifer Causey startte in 2010 met het project The Makers, waar ze naar mensen toe gaat die iets in (en van) de stad maken. In ongeveer twintig foto's en een simpel interview portretteert ze deze helden van de buurt. Veel blogs schreven over haar project, waardoor er nu een boek in aantocht is. Van alle resultaten is een mooie winkelwandeltocht te maken voor als je de volgende keer de metropool aandoet.

De laatste jaren zie je meerdere blog opkomen die het vergrootglas op klein vakmanschap leggen. Mijn favoriet is het videokanaal van Cool Hunting, met als schitterend voorbeeld de aflevering van de chocolademakers The Mast Brothers uit, jawel, Brooklyn. Ook Causey heeft de broers geportretteerd.