Nieuws

Google Glasses origineel? Microsoft komt met Kinect Glasses

17 juni 2012 11:31

<p><strong>Er zijn plannen van Microsoft uitgelekt voor de opvolgers van de Xbox en Kinect. Ook werkt Microsoft aan augmented reality-brillen.</strong></p>

Op de site Scribd is een document gepubliceerd met Microsofts plannen uit augustus 2010 voor de opvolger van de Xbox en de Kinect. De Xbox 720 krijgt Blu-ray, full hd met 3d en opname van tv-beelden. De Xbox krijgt integratie met Windows 8, zodat games en app zowel op pc, smartphones als de spelcomputer kunnen werken. De console krijgt zes tot acht processorkernen, 4 gb werkgeheugen en usb 3.0. De hardware wordt schaalbaar: er is ruimte voor snellere processoren. De spelcomputer zou 299 dollar moeten kosten.

De Kinect 2 krijgt naar verluid een preciezere bewegingsherkenning en ondersteuning voor vier spelers. Nu herkent de Kinect-camera maar twee spelers tegelijk. Verder zou de Xbox vanaf 2015 games vanuit de cloud kunnen bieden. Hiervoor zou Microsoft overigens een overname van de dienst OnLive hebben overwogen. Ook krijgen meer mobiele apparaten een 'Xbox-ervaring'.

Microsoft onthult in de plannen verder een augmented reality-project, dat lijkt op Google Glasses. Kinect Glass betreft brillen die op de glazen beelden uit bijvoorbeeld games projecteren, zodat het lijkt dat het spel zich afspeelt in de eigen kamer. De Kinect Glass-brillen zouden in 2014 klaar moeten zijn. In de plannen lijkt al wel te worden verwezen naar Smart Glass, Microsofts nieuwe systeem om smartphones en tablets als tweede scherm te gebruiken bij het kijken naar films en tv-programma's of het spelen van games.

De Xbox 720 zou in 2013 verschijnen, maar omdat de plannen uit de zomer van 2010 stammen, kan die timing natuurlijk inmiddels al veranderd zijn. Op last van advocaten van Microsoft is het desbetreffende document inmiddels offline gehaald.