Nieuws

Nederlandse videomaker wint Vimeo Award in New York

15 juni 2012 13:42

<p><strong>Jurjen Versteeg heeft in New York een Vimeo Award gewonnen met zijn ode aan filmtitels.</strong></p>

Gisteren is Jurjen Versteeg teruggekomen van zijn trip naar New York, waar hij een Vimeo Award ter waarde van 5000 dollar in de categorie Motion Graphic in ontvangst mocht nemen. "Het was een reis van totale euforie", zegt hij dol van geluk.

Precies een jaar geleden rondde de ontwerper en filmmaker met de video A History Of The Title Sequence zijn studie aan de Willem de Kooning Academie af. De video, waarin hij door een title een ode aan beroemde filmtitlesmakers brengt, verscheen op de site van belangenorganisatie Watch The Titles en daarna op zijn favoriete weblog Motionographic.com. Toen ging het snel, met uiteindelijk de award als beloning.

"Het mooie is vooral dat het eigen werk is, waar ik helemaal achter sta", zegt hij. "Dat je daar dan voor beloond wordt, is fantastisch." De 5000 dollar gaat hij investeren in een nieuwe studio, waarin hij 'vanuit een analoog oogpunt' films wil maken, dus met in-camera effecten. "En ik heb in New York nog een nieuwe kindertypmachine uit de jaren 30 op de kop getikt, daar zit denk ik ook wel een film in."

Het winnen van de prijs maakt hem duidelijk dat het maken van vrij werk belangrijk is. "Ik ben het filmpje heel dankbaar, het heeft me veel werk opgeleverd", zegt Versteeg. Om zijn winst te vieren plaatste hij gisteren een making of video van één minuut op zijn Vimeo-pagina. "En vanavond geef ik bij mij thuis een feestje!"

A History Of The Title Sequence from jurjen versteeg on Vimeo.

1 min. Making Of "A History Of The Title Sequence" from jurjen versteeg on Vimeo.