Nieuws

Layar-app is ideaal voor impulsaankopen op Bol.com

15 juni 2012 12:27

<p><strong>Boeken en dvd’s kopen door ze voor de camera van je smartphone te houden, het kan nu met Bol.com via Layar.</strong></p>

De Nederlandse bedrijven Layar en Bol.com hebben elkaar gevonden. Sinds de laatste update van de Layar-app is het mogelijk boeken, dvd’s en Blu-ray’s via Layar bij Bol.com te kopen. Dat gaat ontzettend simpel: je houdt een boek of film voor de camera en binnen een paar seconden zweeft het bekende Bol.com prijskaartje boven het product. Een druk op dat prijskaartje en je kunt direct bestellen. Het uiterlijk van een boek of dvd is dus genoeg; de streepjescode hoef je niet op te zoeken.

Het hoeft overigens niet per se het product zelf zijn dat je scant. Layar herkent een boek ook als het een afbeelding is op bijvoorbeeld een site of in de krant. Bol heeft 25.000 boeken en dvd’s geschikt gemaakt voor een aankoop via Layar en wil dat aanbod snel verdubbelen. Het scannen en bestellen van games via Layar kan nog niet, binnenkort moet dat bij 'een flink aantal games' wel kunnen. De app is mogelijk omdat Bol sinds kort een open API heeft. De koppeling met Layar is niet de enige nieuwe manier om bij Bol.com te winkelen, ook apps als het onlangs besproken Blits voor de iPad of de Winkel voor Android zijn mogelijk door de open API.