Nieuws

Nieuwe MacBook Pro kan beter niet kapot gaan

15 juni 2012 08:29

<p><strong>De nieuwe MacBook Pro is doordat de onderdelen zo dicht op elkaar zitten erg lastig te repareren. Zelf onderdelen vervangen is vrijwel onmogelijk.</strong></p>

Reparatiebedrijf iFixit waarschuwt dat de nieuwe generatie van de MacBook Pro niet goed is te repareren. De onderdelen zitten in het nieuwe ontwerp van de MacBook Pro dusdanig dicht op elkaar dat reparaties extreem lastig worden. Dat is het gevolg van het dunner worden van de MacBook Pro, die nu bijna even plat is als de MacBook Air. Het bedrijf geeft 'de repareerbaarheid' van het apparaat een 1 op een schaal van 10, kortom het slechtste ooit.

Wat is er zo lastig? Allereerst zit de accu vastgelijmd en is hij niet los te krijgen zonder andere onderdelen te beschadigen. Gevolg is dat je bent aangewezen op Apple voor een vervanging van een kapotte laptop. Apple gebruikt bijvoorbeeld ook een eigen soort schroefjes en het beeldscherm is ook op een nieuwe manier geassembleerd. Het zelf vervangen van onderdelen als het geheugen is ook zeer moeilijk. De ssd-opslagschijf (solid state drive) is verder weer van een nieuw, eigen soort.

Foto's van de binnenkant van de nieuwe MacBook Pro zijn te vinden in een uitgebreide reparatiegids bij iFixit.