Nieuws

iCloud laat je mp3's streamen, maar is nog lang geen Spotify

14 juni 2012 16:15

<p><strong>Met iTunes Match zijn op iOS 6 toch liedjes streamen in plaats van downloaden. Maar iTunes blijft nog geen echte Spotify-concurrent.</strong></p>

Apple's clouddienst voor muziek, iTunes Match, krijgt in het aanstaande iOS 6 een nieuwe mogelijkheid om liedjes direct te streamen in plaats van ze eerst te downloaden. Met iTunes Match is de eigen mp3-collectie te matchen met die van de iTunes Store waarna de liedjes via iCloud beschikbaar zijn op iOS-apparaten. Dat gold tot nu toe alleen voor downloads.

Met de nieuwe streamingfunctie komt iTunes Match wat meer in de buurt van Spotify. Maar nog altijd is het geen echt alternatief: iTunes Match laat je immers geen liedjes opzoeken en ze meteen streamen, je moet de mp3'tjes al eens hebben gedownloaden en op een computer met iTunes hebben staan. Anders zijn ze immers niet te matchen met de iTunes Store.

Tot nu toe waren de downloads van de eigen muziekcollectie uit de iCloud beschikbaar op maximaal negen andere Apple-apparaten of computers met iTunes. Bij iTunes Match geldt een maximum van 25 duizend nummers die ongeacht de oorspronkelijke kwaliteit zijn te downloaden in alleszins redelijke 256 kbps-kwaliteit. Abonneren is mogelijk via de iTunes Store en kost 24,99 euro per jaar.