Nieuws

Geruchtencircuit: Microsoft wil berichtendienst Yammer kopen

14 juni 2012 13:56

<p><strong>Microsoft wil de interne microblogdienst Yammer overnemen voor zeker een miljard dollar. Bijna alle grote Amerikaanse bedrijven gebruiken het.</strong></p>

Yammer, de grootste aanbieder van 'Twitter voor intern gebruik' bij bedrijen, komt mogelijk in handen van Microsoft. De softwarereus wil de netwerksite voor organisaties overnemen voor meer dan een miljard dollar, melden zowel Business Insider als het persbureau Bloomberg. Het nieuws kwam via meerdere anonieme bronnen naar buiten en is nog niet door beide partijen bevestigd. Yammer cancelde wel allerlei voor volgende week geplande media-interviews bij de ceo.

De zakelijke variant van Twitter kwam in 2008 van de grond. Inmiddels gebruiken bijna alle van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven Yammer, dat niet gratis is bij gebruik in grote groepen. Met Yammer kunnen alleen medewerkers van een bedrijf onderling korte berichten uitwisselen op een manier die lijkt op Twitter.

Microsoft zou Yammer een onderdeel kunnen laten worden van zijn zakelijke webdiensten, zoals Sharepoint. Yammer is niet alleen een webdienst, er is ook een optie om het systeem helemaal intern op bedrijfsservers te laten draaien. Ook in Nederland zijn er honderden organisaties waarin Yammer wordt gebruikt voor interne communicatie. Zijn er al gebruikers die een overname door Microsoft 'yammer' zouden vinden?