Nieuws

Samsungs eigen Facebook? Samsung lijkt megalomaan te worden

14 juni 2012 10:52

<p><strong>Samsung zou de concurrentie met Facebook willen aangaan met een eigen sociaal netwerk. Gedoemd te mislukken?</strong></p>

Bizar plan uit Korea, na het falen van Apple's Ping en het voorlopige echec van Google+: volgens The Korea Times hebben Samsung-medewerkers gezegd dat er wordt gewerkt aan een eigen sociaal netwerk, als alternatief voor het machtige Facebook. De werktitel zou zelfs 'Samsung Facebook' zijn.

Het Samsung-netwerk moet gaan werken op tal van apparaten van de Koreaanse fabrikant, van smartphones en tv's tot fototoestellen en Blu-rayspelers. Het netwerk zou gebruikmaken van de clouddiensten van Amazon. Volgens The Korea Times komt het sociale netwerk pas in het eerste kwartaal van 2013 online. Samsung zelf ontkent het bericht, al bevestigt het wel dat zijn prive-netwerk Family Story wordt uitgebreid. Maar het netwerk zou niet op Facebook gaan lijken.

Nu de macht van Samsung groeit vanwege zijn enorme marktaandelen op de markt van smartphones en tv's, gaat het bedrijf ook op steeds meer diensten de concurrentie aan met partijen als Apple, Google, Sony en Microsoft. Zo startte Samsung onlangs de eigen streaming muziekdienst binnen de Music Hub op Android-apparaten en werkt de fabrikant nog aan een eigen filmdienst. Ook heeft Samsung met de berichtendienst ChatOn een eigen rivaal voor Whatsapp.

Verder stort Samsung zich op games. Vorige week werd een samenwerking bekend met het bedrijf Gaikai dat consolegames in de cloud aanbiedt. Op die manier kan Samsung zijn smart tv's voorzien van games, zonder zelf een spelcomputer te hoeven maken.

Update 13.25 uur: Samsung ontkent dat het werkt aan een nieuw sociaal netwerk. Wel zegt het bezig te zijn met verbeteringen aan Family Story.