Nieuws

Nieuwe Nike+ sporthorloges meten voortaan ook NikeFuel

14 juni 2012 12:08

<p><strong>TomTom en Nike komen met nieuwe Nike+ Sportwatches. De sporthorloges krijgen toegang tot de meettechniek van NikeFuel.</strong></p>

TomTom heeft de opvolgers van de eerste Nike+ Sportwatch aangekondigd. Er komen meerdere edities en kleurcombinaties. Ook is er een horloge voor beginnende hardlopers. Alle Nike+ Sportwatches, ook de oude versie, krijgen NikeFuel aan boord, net als de Fuelband-armband van Nike.

NikeFuel zet het aantal afgelegde kilometers van een renner om in universele bewegingseenheden. Doordat de eenheden universeel zijn, kunnen hardlopers hun prestaties vergelijken en delen met die van beoefenaars van andere sporten en met die van vrienden. Dat moet extra stimuleren tot sporten. Nike+ heeft overigens ook een nieuwe website gekregen.

De kleuren van de Nike+ Sportwatch zijn afgestemd op die van de Nike-sportschoenen en zijn verkrijgbaar in onder meer zwart/antraciet, antraciet/blauw en lime. Ze kosten 169 euro. De antraciet/blauw is ook beschikbaar als sporthorloge voor startende renners voor 149 euro.

Zie over de vorige versie van de Nike+ Sportwatch onze eerste indruk.