Nieuws

Hè hè, UPC komt toch in de herfst met Horizon Mediabox

14 juni 2012 08:31

<p><strong>UPC's Horizon is een tv-platform dat digitale televisie, webcontent, apps en sociale media combineert. Vanaf eind september te bestellen.</strong></p>

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, is van plan de Horizon Mediabox in het derde kwartaal te lanceren, meldt Totaal Tv. Dat betekent dat de nieuwe interactieve settopbox voor eind september te bestellen is. Nederland is het eerste land waar Liberty de Horizon Mediabox op de markt brengt. UPC heeft het nieuwe tv-platform vorig jaar september al aangekondigd. Daarna werd de lancering meerdere keren uitgesteld, maar nu is het echt bijna zover.

UPC's Horizon is een tv-platform dat digitale televisie, webcontent, apps en sociale media combineert. Ook kan je tv op meerdere apparaten kijken. Concurrenten als KPN en Ziggo streamen al langer via wifi tv-zenders naar tablets, smartphones en laptops. Horizon werkt met een Samsung-settopbox met tv-ontvangst, apps en meer bedieningsgemak. Wat op tv is te zien, is ook binnenshuis te bekijken op meerdere tablets, pc’s en mobieltjes. De Horizon Mediabox komt voor UPC-klanten optioneel verkrijgbaar voor enkele euro's per maand extra.

De nieuwe settopbox beschikt over een nieuwe interface met 3d-effecten. Lees ook Davids eerste indruk van de Horizon Mediabox in september 2011.