Nieuws

Spotify voert verbeteringen apps eerst door voor Android

13 juni 2012 10:09

<p><strong>Spotify heeft zijn Android-app helemaal opnieuw ontworpen en uitgebreid met extra sociale opties. </strong></p>

De nieuwe versie van de Android-app van Spotify is dinsdag verschenen in de Google Play-store. De app heeft een totaal vernieuwd design en ondersteunt Android 4.0, waardoor hij ook op tablets werkt. De Android-app is nu geavanceerder dan de Spotify-apps op andere mobiele platforms. De navigatie is flink verbeterd. Tijdens het bekijken van playlists of zoekresultaten kan je nu eindelijk ook het afspelen van het huidige liedje bedienen. Ook is er een uitschuifbaar menu aan de linkerkant met knoppen naar zoeken, playlists, inbox, vrienden en instellingen.

De functies crossfade en gapless playback (geen pauzes tussen nummers) zijn nu ook beschikbaar op Android, in navolging van de desktop-versie en de iOS-app. Een nieuwe Android-widget biedt een simpelere player als je beginscherm is gelocked. Ook zijn playlists nu in mappen in te delen.

De app is ook socialer geworden. Zo zijn profielen en playlists van vrienden nu ook mobiel te bekijken. En je kunt ook vergelijkbare artiesten zien. Allemaal mogelijkheden die nog ontbreken in de iOS-versie. De afbeeldingen van artiesten hebben een hogere resolutie gekregen en is de geluidskwaliteit in de Android-app opgekrikt naar 320kbps. Dat laatste was wel al langer beschikbaar onder iOS.

De mobiele apps van Spotify werken alleen met een Premium-abonnement van 10 euro per maand. Wanneer de verbeterde Spotify-app naar iOS komt is nog niet bekend, maar een woordvoerder van Spotify meldt ons: "Op het moment wordt er ook gewerkt aan een update voor de iPhone. Stay tuned."