Nieuws

Vingerverven op een museummuur

8 juni 2012 13:17

<p><strong>De New Yorkse kunstenares Judith Braun schildert schitterende symmetrische vormen met haar vingers direct op de muur.</strong></p>

De eerste keer dat je moeder met een schilderkwastje aankomt zetten met de boodschap "misschien moet je dit eens proberen in plaats van je vingers", weet je dat je kindertijd is afgelopen. Stom eigenlijk, want leuker dan je vingers in een pot verf stoppen wordt het niet.

De New Yorkse kunstenares Judith Braun legt zich hier niet bij neer en gaat vrolijk door met vingerverven. In 2003 begon ze met abstracte symmetrische vingerverfwerken. Voor deze Symmetrical Procedures legt ze zichzelf vier regels op: werken met grafiet (het binnenste van een potlood, vierkante stukken papier, abstract en tweezijdig symmetrisch.

Maar Braun is breder dan dat. In Norfolk aan de oostkust van Amerika kreeg ze de opdracht om in zeven dagen in het bijzijn van publiek een enorme muur te beschilderen. Het werd het landschap Diamond Dust (video) waarin veel van haar symmetrische vormen terugkomen. Tot 1 juli is het werk te zien in het Chrysler Museum of Art.


Drawing Dust

Braun aan het werk


Fingering #8: Not Sorry

Fingering #9