Nieuws

HTC-toestellen krijgen Playstation-games

6 juni 2012 15:38

<p><strong>HTC-smartphones gaan werken met Sony's PlayStation Mobile-games. De One-serie is als eerste aan de beurt.</strong></p>

Sony maakt zelf al een tijdje Android-smartphones die 'Playstation Certified' zijn, wat inhoudt dat er bepaalde Playstation-games op zijn te spelen. HTC is de eerste externe partij die ook Playstation-smartphones mag gaan maken, zo kondigde Sony aan tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles. Op de beurs showde Sony achter glas de HTC One X, One S en One V met daarop mobiele Playstation-games. Het ligt voor de hand dat deze drie toestellen via een software-update toegang krijgen tot de Playstation-content.

Wanneer de eerste Playstation-telefoon van HTC verschijnt, werd in LA nog niet gezegd, maar waarschijnlijk nog later dit jaar. Sony's ontwikkelpakket voor mobiele games is omgedoopt tot Playstation Mobile, wat een stuk lekkerder bekt dan 'Playstation Certified'. Sony kwam zelf vorig jaar met de game-telefoon Xperia Play, een toestel met speciale gameknoppen, maar een groot succes werd dat model niet.