Nieuws

Nederlandse winkels doen mee met cadeaus via Facebook

1 juni 2012 08:25

<p><strong>De app Wrapp is deze week in Nederland gestart met 'social gifting': cadeaubonnen die je via Facebook aan vrienden kan sturen.</strong></p><p></p>

Wrapp meldt nu in Nederland te zijn gestart. Met deze zogeheten social gifting dienst kan je via Facebook cadeaubonnen aan vrienden schenken. Door je aan te melden met Facebook zie je meteen welke vrienden en bekenden wanneer jarig zijn. Vrienden kunnen ook samen geld storten om het bedrag van de cadeaubon te vergroten. De ontvanger krijgt een berichtje op zijn Facebook-pagina. Wrapp heeft ook apps voor iOS en Android.

In Nederland doen nu al enkele grote winkelketens en webshops mee met Wrapp, waaronder BOL.com, America Today, Bike Totaal, O'Neill, Perry Sport, WE, 9 Straatjes Online, VriendenLoterij, Fonq, Happy Socks en accessoirelabel Fab. Wrapp verwacht dat in de komende weken zich nog vele andere merken zich zullen aansluiten. Wrapp is al actief in Scandinaviƫ, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Al 250.000 mensen hebben hun vrienden meer dan 1,7 miljoen bonnen cadeau gedaan via de dienst.

Volgens de makers is een voordeel dat de cadeaubon op de smartphone is te ontvangen en te bewaren, zodat ontvangers hem altijd bij de hand hebben als ze iets willen kopen. Winkels en merken betalen Wrapp om de bonnen weg te mogen geven. Het bedrijf verdient ook aan de stortingen door vrienden.