Nieuws

Onbeperkt mobiel internet voor 50 cent per dag

30 mei 2012 14:42

<p><strong>Nieuwe mobiele telecomprovider *bliep maakt het mogelijk om op prepaid-basis een dag lang onbeperkt te internetten en sms'en <strong>voor 50 cent</strong>.</strong></p>

*bliep werkt via een app en een te bestellen simkaart, waarbij je als je die online bestelt 1 euro beltegoed krijgt en als je 'm in winkels koopt 10. Met die app (ook via een sms) kun je er iedere dag voor kiezen om voor 50 cent onbeperkt te internetten en sms'en; voor 1 euro per dag kun je bovendien onbeperkt met andere *bliep-gebruikers bellen en wordt de snelheid van je internet tien keer hoger, wat overigens neerkomt op slechts 3,6 Mbps. Met deze snelheid geldt er wel een datalimiet van 2 gigabyte per maand.

Bellen kost normaal 25 cent per minuut maar wordt per seconde afgerekend, en voor iedere nieuwe euro op je tegoed krijg je een gratis belminuut. Last but not least: *bliep heeft ook een deal met BlackBerry gesloten, waardoor diensten zoals Ping in die 50 cent zitten. Je tegoed is overigens met *bliep-vrienden te delen via de bijbehorende app. Zo kun je dus een vriend of vriendin van een dag bereikbaarheid voorzien indien nodig. *bliep maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile voor zijn diensten.

De raad van commissarissen zou bestaan uit jongeren die zich bedrogen voelden door de huidige telecomproviders. De kleine lettertjes zijn bij de grote jongens vaak expres onduidelijk volgens *bliep en er worden te vaak 'vierde kwartaal-trucjes' uitgevoerd om hun targets voor het jaar te halen. De jeugdige raad van commissarissen (vanaf 12 jaar oud) zou echter slechts een marketingtruc zijn, zo schrijft onder andere Tweakers.net. De provider is namelijk afkomstig van Hyves Mobile, onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG). TMG is bovendien een van *blieps investeerders. Maar dat maakt hun prepaid-opzet natuurlijk niet minder interessant.