Nieuws

Galaxy S III in Nederland eerst alleen in het wit

25 mei 2012 17:28

<p><strong>De Galaxy S III is vanaf dinsdag te koop, maar nog alleen in het wit en met 16 gb opslag. De blauwe versie is een week vertraagd.</strong></p>

Samsung Nederland heeft vrijdagmiddag gezegd dat de Galaxy S III vanaf dinsdag officieel in ons land te koop is. Maar dat geldt nog alleen voor de witte editie. De donkerblauwe versie komt pas begin juni in Nederland op de markt, vertelde marketingmanager Geert Mol. Dat is ongeveer over een week, maar een exacte datum is er nog niet, aldus Mol. Het toestel is de langverwachte opvolger van de Galaxy S II, de best verkochte telefoon van 2011.

De reden voor de vertraging van de donkere versie kon Mol niet geven. Hij ontkende berichten over mogelijke productieproblemen. Samsung noemt de donkere editie van de S III officieel 'kiezensteenblauw'. Dit komt meer in de buurt van donkergrijs dan van blauw.

De Galaxy S III komt vooralsnog alleen in een versie met 16 gb intern opslaggeheugen op de markt. Voorlopig verschijnen de modellen met 32 of 64 gb nog niet in Nederland. Volgens Mol overweegt Samsung deze toestellen met meer opslagruimte wel later dit jaar te introduceren in ons land, maar wanneer dat gebeurt en tegen welke prijs is nog niet bekend. De S III met 16 GB is online te bestellen voor prijzen tussen 600 en 650 euro. Kopers van het toestel, dat overigens ook een microsd-ingang heeft, krijgen 50 gb gratis cloudopslag bij Dropbox.

De S Voice-spraakbesturing, die nieuw is in de Galaxy S III, werkt nog niet in het Nederlands. Mol kan nog niet zeggen wanneer de Nederlandse taal wordt toegevoegd. Op de S III staat ook een nieuwe Samsung Go-app met onder meer Nederlands aanbod van content, zoals nieuws, muziekdownloads en een overzicht van tweets van BN'ers. Samsung Go kwam onlangs na een software-update ook naar de S II.