Nieuws

Sony Music Unlimited nu ook op iPhone

22 mei 2012 08:24

<p><strong>Sony heeft zijn Spotify-rivaal nu ook op de iPhone beschikbaar gemaakt. Abonnementen kosten 4 of 10 euro per maand.</strong></p>

Bij de Nederlandse start van Sony's muziekstreamingdienst Music Unlimited in april werd het al gezegd: Sony had een iOS-app op stapel staan. Tot nu toe is Music Unlimited te gebruiken in de browser, met een Android-app, een app voor Playstation-apparaten en op Sony Bravia-tv's en randapparaten. Daar komen nu iPhones bij.

De iPhone-app van Music Unlimited is alleen te gebruiken met een abonnement en dat kost bij Sony4 of 10 euro per maand. De dienst is ook 30 dagen gratis te proberen. Het premium-abonnement van 10 euro per maand biedt, net als Spotify, ook de mogelijkheid om liedjes te cachen om ze ook offline te kunnen beluisteren. Het goedkope abonnement biedt ook geen mogelijkheid tot maken van playlists en diverse premium-kanalen. Sony heeft nog geen iPad-versie uitgebracht.

Music Unlimited biedt toegang tot meer dan 15 miljoen liedjes, iets minder dan de 18 miljoen bij Spotify, dat onlangs wel met een iPad-app kwam. In Nederland is Sony een van de weinige concurrenten van Spotify, samen met andere legale, betaalde streamingdiensten als Deezer en Rara.com. Samsung komt later dit jaar ook met een eigen muziekdienst.