Nieuws

Ridley Scott heeft de sci-fi smaak weer te pakken

21 mei 2012 16:28

<p><strong>Het hoge woord is er eindelijk uit: er komt een nieuwe Blade Runner en ’t wordt een sequel.</strong></p>

Normaal gesproken zijn wij heel cool hier bij Bright. Knap, hardwerkend, nagenoeg bestand tegen de tand des tijds… Praktisch replicants eigenlijk. Er was dan ook heel wat voor nodig om ons gillend van genoegen als kleine kinderen over de redactievloer te laten stuiteren. Meesterregisseur Ridley Scott kreeg het voor elkaar met heel goed nieuws. Na dertig jaar stilte op science fiction-vlak draait Scott’s Prometheus nog niet in de bios, of de regisseur plant alweer z’n volgende sci-fi. En waar Prometheus een prequel of spin-off van Alien is, daar wordt de nieuwe Blade Runner een vervolg.

In een interview vertelde Scott dat hij kortgeleden begonnen is met vergaderen over de Blade Runner sequel. Een van die gesprekjes was blijkbaar met Hampton Fancher, scenarist van de originele Blade Runner. Hij zou terugkeren om het vervolg te schrijven. Dat we waarschijnlijk geen terugkeer van Harrison Ford hoeven te verwachten was al langer duidelijk. Dat ontbreken geeft ook weer ruimte voor een van Scotts specialiteiten: sterke heldinnen. In navolging van onder andere Sigourney Weaver in Alien en Demi Moore in G.I. Jane zal ook de Blade Runner sequel volgens Scott voorzien worden van een vrouwelijke hoofdrolspeler.

Op een pesterig "We have a very good take on it" na laat Scott nog niks los over de nieuwe Blade Runner, behalve dat die zich een paar jaar na het origineel zal afspelen. Erg snel hoeven we de film niet te verwachten: nadat Prometheus deze zomer in de bioscopen verschijnt, gaat Scott met The Counselor aan de slag, een film naar verhaal van Cormac McCarthy van o.a. No Country For Old Men. Ook niet verkeerd. En misschien perst Scott er dan ook nog een Prometheus sequel tussen. Goed, vroeg of laat komt dat Blade Runner vervolg er!