Nieuws

Schat, zet jij het behang even aan?

11 mei 2012 16:43

<p><strong>De tv wordt in een nieuw prototype een soort behang met zes lcd's verwerkt in de muur.</strong></p>

Het bedrijf NDS heeft een indrukwekkende nieuwe manier om tv te kijken bedacht: je kijkt naar de hele muur. Het prototype werkt met zes lcd-schermen die aan elkaar zijn gekoppeld en in de muur zijn verwerkt. Beelden zijn met de hoge 4k-resolutie (4 keer hd) te tonen. Als de tv niet wordt gebruikt, fungeert hij als een soort behang doordat hij een achtergrond aanneemt die lijkt op de muur.

Ook opmerkelijk is dat het tv-systeem werkt met Google Chrome en dat het tv-beeld door gebruikers zelf is te verplaatsen of te verkleinen. Een iPad-app dient als afstandsbediening. Ook zijn widgets die gerelateerd zijn aan wat er op tv is te zien weer te geven buiten het tv-venster. Verder zijn er allerlei instellingen voor de verlichting rond de tv's.

Voorlopig is deze muur-tv nog een stuk duurder dan een projector: 30.000 dollar. Maar het bedrijf denkt uiteindelijk dat de prijs snel zal zakken tot het bereikbare niveau van een grotere groep consumenten. En dan nog is het wachten op films en programma's die in 4k-resolutie zijn te kijken.