Nieuws

Eén bericht per jaar

7 mei 2012 17:01

<p><strong>Wat schrijven mensen als ze maar één bericht per jaar mogen schrijven? Abonneer je op een nieuwe mailinglijst voor het antwoord.</strong></p> <p></p>

Het wordt al het ‘anti-Twitter’ genoemd: het nieuwe project TheBestThingThisYear.com (TBTTY) laat deelnemers maar één keer per jaar een bericht insturen. Nadat je jouw bericht hebt ingestuurd, mag je 364 dagen lang niets meer plaatsen.

Het idee is dat mensen daardoor heel goed nadenken over wat ze met de wereld willen delen – een concept dat haaks staat op de berichtenincontinentie die we zo goed kennen van tal van andere mailinglijsten en sociale sites.

“Soms kunnen beperkingen inspirerend werken en tot grootse zaken leiden”, vertelt bedenker Dan Shapiro aan Geekwire.com. “Als je maar één kogel hebt, ga je goed mikken. Ik wil horen waar mensen trots op zijn en waarom.”

De mailinglijst, die in eerste instantie lijkt bedoeld voor Amerikaanse internetondernemers, is nog niet van start gegaan. Als het zover is, zal er dagelijks één bericht worden verstuurd.