Nieuws

Providers boycotten Nokia-telefoons om Skype

7 mei 2012 11:57

<p><strong>Volgens Nokia’s topman Stephan Elop weigeren sommige providers Lumia-smartphones te verkopen vanwege Skype.</strong></p>

Nokia CEO Stephen Elop zei tijdens een gesprek met aandeelhouders dat sommige providers weigeren om Lumia smartphones aan te bieden vanwege Skype. De Lumia toestellen zijn een samenwerking tussen Nokia en Microsoft. Het opvallende is dat de huidige Lumia's op dit moment niet geleverd worden met de Skype-app standaard geïnstalleerd. De providers vrezen daar wel voor omdat Microsoft Skype vorig jaar kocht voor 8,5 miljard dollar.

Microsoft gaat Skype op de Windows 8 Phone wel standaard meeleveren. De telecomproviders vrezen dat Lumia-gebruikers vooral gebruik zullen maken van het gratis Skype- bellen via mobiel internet. “Als de provider ons niet wil dan wil hij ons niet. We zullen ze moeten aanspreken met andere argumenten. We hebben ze meer te bieden", aldus de topman. Volgens een aanwezige bij het aandeelhoudersgesprek wil Nokia de providers met prijzen en marketingfoefjes overhalen toch Skype te accepteren.

Tsja. De reactie van de providers doet denken aan de reactie op de populariteit van apps als Whats-app vorig jaar. Consumenten gaan die internet-apps gewoon gebruiken, als provider kun je maar beter zorgen dat je daar met je abonnementen op inspeelt.