Nieuws

Nederland vierde op wereldranglijst internetsnelheid

2 mei 2012 08:14

<p><strong>Met een gemiddelde internetsnelheid van 8,2Mbps staat Nederland 4e op de wereldranglijst. Alleen in Aziatische landen is internet nog rapper.</strong></p>

Deze gemiddelde internetsnelheid van 8,2Mbps in Nederland is terug te vinden op de website van Akamai, dat deze week hun laatste kwartaalcijfers over de wereldwijde internetsnelheden naar buiten bracht. Ten opzichte van vorig jaar is de gemiddelde snelheid wereldwijd gestegen. Maar sinds het tweede kwartaal van dit jaar is wel een daling van 14 procent ingezet. Wereldwijd ligt de gemiddelde internetsnelheid momenteel op 2,3Mbps.

Japan en Hong Kong delen de tweede plaats op de wereldranglijst met een gemiddelde snelheid van 9,1Mbps. Zuid-Korea steekt daar met kop en schouders bovenuit. Zij mogen hun potjes StarCraft - een erg populair spel daar - met gemiddeld 17,5Mbps spelen. Deze top 4, met dus ook Nederland erin, is het afgelopen jaar niet veranderd. De rest van de top 10 veranderde wel. Belgiƫ zakte bijvoorbeeld af naar een tiende plaats.

Akamai is actief als content delivery network (CDN) voor veel bedrijven en baseert zijn statistieken op gegevens van zijn eigen servers. Deze cijfers zijn dus gebaseerd op gebruikers die verbinding maken met het CDN van Akamai, waaronder onder andere de sites van Apple en Facebook vallen.