Nieuws

iPhone maakt domme spiegelreflexcamera slim

26 april 2012 11:13

<p><strong>Met de Flash Dock steek je je iPhone in de hot shoe van je fotocamera. Dat levert veel mogelijkheden op.</strong></p>

Aan nieuwe spiegelreflexcamera’s geen gebrek. Maar ingebouwde apps, gps of lichtmeter ho maar. En dat voor zo’n prijs! Ondertussen draagt zo’n beetje iedereen tegenwoordig een apparaat bij zich wat dat allemaal wél kan: een smartphone. De missing link tussen slimme telefoon en spiegelreflexcamera was al die tijd letterlijk de Flash Dock van het Franse Pocket Demo. De adapter maakt het mogelijk je smartphone bovenop iedere camera met hotshoe te zetten.

Nu doet de Flash Dock zelf niks elektronisch; het is enkel een manier om je smartphone bovenop je camera te bevestigen. Maar als ’ie daar dan eenmaal staat, heeft je camera voor weinig geld wel ineens veel meer mogelijkheden. Denk aan een waterpas-app, een lichtmeter, scherptediepte calculator, een voice recorder of een simpele zaklamp-app. En heb je een EyeFi kaartje dan wordt het nog beter: dan heeft die logge spiegelreflex ineens een internetaansluiting. Kun je ter plekke tenminste wat foto’s mailen of uploaden. Bebruik je een GPX app dan heb je zomaar een gps-logger, een apparaatje dat los best een dure grap is. Best veel opties voor een gadget van € 34,95.