Nieuws

Tim Cook leest ook e-mails van Nederlanders

25 april 2012 11:14

<p><strong>Een Nederlandse columnist stuurde een e-mail naar Apple-CEO Tim Cook. En kreeg een reactie.</strong></p> <p></p>

Steve Jobs had er een handje van om willekeurige mensen die hem een mail hadden gestuurd, te antwoorden. In veel gevallen tot groot genoegen van de mensen die doorgaans niet op een bericht van de Apple-topman rekenden.

Jobs’ opvolger, Tim Cook, voert sinds zijn aantreden als Apple-CEO een vergelijkbaar beleid. Dat merkte ook de Nederlandse MacFan-columnist Ferry Piekart. Piekart had in een mail aan Cook geklaagd dat iCloud niet beschikbaar was voor Snow Leopard, terwijl een vriend met Windows Vista de nieuwe Apple-dienst wel kon gebruiken.

In reactie op de mail kreeg de columnist verscheidene reacties van Apple. Zo ontving hij onder meer een mailtje en een telefoontje van Apple. "Tim Cook has read it. So have other executives. It's way up there", vertelde een Ierse medewerker van Apple Executive Relations aan Piekart, die over zijn ervaringen schrijft in het honderdste nummer van MacFan.

Reageerde Apple omdat Piekart een column heeft in MacFan? De columnist denkt zelf van niet. Aanvankelijk kreeg hij namelijk een reactie van iemand die verantwoordelijk is voor 'Executive Relations Asia Pacific and Japan'. "Ze wisten niet alleen niet wie ik was, maar hadden ook geen idee vanaf welk continent ik contact met hen had opgenomen."

Oja, Apple heeft Piekarts probleem nog altijd niet verholpen. "Ik zal geduld moeten hebben", aldus de columnist.