Nieuws

Facebook nadert miljard gebruikers

24 april 2012 16:25

<p><strong>Momenteel telt het sociale netwerk 901 miljoen actieve gebruikers.</strong></p><p></p>

's Werelds grootste sociale netwerk onthulde de nieuwe mijlpaal bij het presenteren van zijn laatste kwartaalcijfers. Facebook heeft meer dan 900 miljoen gebruikers die minimaal één keer per maand inloggen. Ten opzichte van vorig jaar zijn dat er 32 procent mee, toen stond de teller nog op 680 miljoen. Een half miljard gebruikers zijn dagelijks actief op de site. Facebooks groei is al jaren constant. De voorspelling dat ze de miljard-mijlpaal binnen een half jaar bereiken, is daarom vrij aannemelijk.

Nog wat jawdropping cijfers: er worden 300 miljoen foto's per dag op Facebook gezet en - hou je vast - 3,2 miljard reacties en likes geplaatst. Er zijn inmiddels 125 miljard virtuele vriendschappen gesloten op het sociale netwerk. De site heeft het afgelopen kwartaal wel minder winst gemaakt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar: 'slechts' 205 miljoen dollar tegen 233 in 2011.

Maandag werd ook bekend dat Facebook voor 550 miljoen dollar AOL-patenten van Microsoft heeft overgenomen. Microsoft had die zelf pas onlangs gekocht. Het gaat Facebook waarschijnlijk om de patenten die technieken voor social networking beschrijven. Het sociale netwerk nam in maart ook al patenten van IBM over.

Het is al een tijd bekend dat Facebook binnenkort naar de beurs zal gaan, maar een precieze datum is nog steeds niet genoemd. TechCrunch meldde vorige week nog dat dit volgens hun anonieme bronnen al op 17 of 24 mei gaat gebeuren, met een totale geschatte waarde van 100 miljard dollar.