Nieuws

Apple werkt aan verwijdertool voor Flashback

11 april 2012 12:05

<p><strong>Meer dan 600.000 macs werden geïnfecteerd met de malware Flashback. Apple werkt aan een tool die Flashback kan opsporen en verwijderen.</strong></p> <p></p>

Wanneer de software beschikbaar is, kan Apple nog niet zeggen. Flashback kwam vorige week in het nieuws toen het Russische antivirusbedrijf Dr. Web bekendmaakte dat er meer dan 600.000 Macs zijn geïnfecteerd met de malware. Flashback werd voor het eerst aangetroffen in september vorig jaar.

Eerder deze week lanceerde Kaspersky al een website waarop Mac-bezitters hun unique hardware identifiers (UUIDs) kunnen invoeren om te controleren of hun computer geïnfecteerd is met de Flashback-malware. Het antivirusbedrijf biedt ook een gratis removal tool aan.

Flashback is de grootste malware-uitbraak voor de Mac ooit. Door het toegenomen marktaandeel is het Mac-besturingssysteem de afgelopen jaren een aantrekkelijker doelwit geworden voor de makers van virussen.

Eerder deze maand bracht Apple al een update uit voor Mac OS X 10.6 en 10.7 die de kwetsbaarheden patcht waarvan Flashback misbruik maakt.