Nieuws

Uncharted als complete filmtrilogie

24 april 2012 10:58

<p><strong>Avonturen van de digitale Indiana Jones nu door iedereen te beleven, met dank aan een ijverige fan.</strong></p><p></p>

Nathan Drake, de held van de Uncharted Trilogie, mag toch wel de Indiana Jones van het digitale tijdperk genoemd worden. Zelfs Harrison ‘Indy’ Ford was tijdens een speelsessie diep onder de indruk van z’n polygonen neef. En terwijl ze in Hollywood over elkaar heen buitelen over wie de populaire reeks videogames mag verfilmen en wie Nathan mag spelen, is een fan met een maandje monteren een stuk dichterbij Uncharted: The Movie Trilogy gekomen.

Met gemiddeld 160 minuten per titel hebben de films in elk geval de lengte van een Hollywood blockbuster. Het lijkt erop dat de fanatieke gamer de saaie stukjes tussen de beelden heeft geknipt. Een heel nette montage levert dat jammergenoeg niet op, op de uitstekend gemonteerde tussenscènes van de game zelf na. Alle snedige dialogen tussen Drake, Sully en Elena lijken er wel in te zitten. De drie films staan compleet op YouTube, wel in een vandaag de dag haast onacceptabel lage kwaliteit van 360p. Volgens de maker omdat hij gewoon geen betere opname-apparatuur had.

Na een tijdje testkijken moet ik toch wel opmerken dat je net wat te lang tegen Drake’s rug aan zit te kijken. Da’s geen probleem wanneer je de controller in je hand hebt, maar anderhalf uur aan een stuk is het geen porem. Ik raad iedereen toch aan de echte games te spelen.