Nieuws

Adobe introduceert vandaag Creative Cloud

23 april 2012 13:31

<p><strong>Adobe start vandaag met zijn clouddienst. Hiermee huur je programma's als bijvoorbeeld Photoshop per maand en krijg je online opslagruimte.</strong></p><p><strong></strong></p>

Het bedrijf lanceert tegelijkertijd de nieuwe versies van al hun bekende software, zoals Photoshop en Premiere. Deze Creative Suit 6-boegbeelden zijn nu dus ook te 'huren' op een maandelijkse basis. Dit is vooral handig voor mensen die voor een kort project over Adobes tools willen beschikken. Dan ben je met een tijdelijk abonnement op de Creative Cloud namelijk goedkoper uit dan als je alle Adobe-software volledig aanschaft. De goedkoopste suite Design Standard kost altijd nog €1.784.

Voor het maandelijke bedrag dat je neerlegt voor Adobes clouddienst kun je alle software van de Creative Suit 6 op maximaal twee verschillende computers installeren. Tussen Windows en OS X wordt daarbij geen onderscheid gemaakt. Adobes touch-apps, waar we al eerder over schreven, zitten uiteraard ook in het pakket. Bij een Creative Cloud-abonnement zit tevens 20 gigabyte aan online-opslagcapaciteit, waarmee je projecten makkelijk op de ene pc kunt starten en op een andere verder uit kunt werken.

Voor circa 60 euro per maand heb je een jaarabonnement op de Creative Cloud. Wil je per maand afrekenen, dan betaal je 90 euro. Studenten betalen 30 euro per maand. Op vrijwel alle afzonderlijke programma's zijn ook abonnementen af te sluiten.