Nieuws

Breivik-filter op Noorse krantensite

20 april 2012 13:10

<p><strong>Even geen zin in nieuws over de massamoordenaar Anders Breivik? Een Noorse krantensite heeft er een speciale knop voor. </strong></p>

Het maakt niet uit wanneer je de afgelopen week op Nu.nl keek: er was geen moment dat er niets over de vreselijke daden van de Noorse massamoordenaar Breivik op de homepage stond. In Nederland volgen we de rechtszaak op de voet. Goed in te beelden is dat in Noorwegen de kranten en nieuwssites bijna nergens anders over berichten.

Maar daar word je natuurlijk niet vrolijk van als doorsnee Noor. De website van het dagblad Dagbladet heeft daarvoor de 'Verberg Breivik-knop' in het leven geroepen, officieel de 'Geef nieuws weer zonder de 22 juli kwestie-knop'. Door hierop te klikken, verdwijnt al het nieuws over Breivik van de pagina.

Dit zorgde voor veel ophef in de andere Noorse kranten, maar ik vind het een mooie manier om mensen zelf te laten bepalen welk nieuws ze willen zien.

Zo ben ik erg geïnteresseerd in de Verberg Sensatienieuws-knop op Telegraaf.nl en de Verberg Patricia Paay & Patty Brard-knop voor mijn hele internet. En wie heeft er behoefte aan de Verberg Apple-knop op Bright?