Nieuws

Likbare lift smaakt naar koekjes

20 april 2012 09:18

<p><strong>Kunstenaar Damien Hirst en topkok Heston Blumenthal bedekten de muren van een lift met stickers met koekjes-smaak.</strong></p>

Veertig jaar geleden had Willy Wonka het al in Willy Wonka & the Chocolate Factory: behang met een smaakje. Nu is het er eindelijk ook in het echt, met dank aan kunstenaar Damien Hirst en topkok Heston Blumenthal, bekend van zijn exclusieve restaurant The Fat Duck. Precies 1325 stickers met Jaffa Cake smaak bedekken de wanden van een lift in een Brits kantoorpand. Vier weken heeft het team over het project gedaan. Ze hopen er een ‘zoete stressverlichting’ mee te veroorzaken.

De compositie van de smaakvolle stickers doet denken aan Hirsts bekende spot paintings. De installatie heet dan ook Spot of Jaffa. Elke sticker kan maar één keer gelikt worden. Afgelebberde stickers worden meteen verwisseld voor een verse door een liftjongen die altijd aanwezig is. De smaak van Jaffa Cakes kun je nog het beste vergelijken met die van de Pim’s koekjes. Als het kunstwerk voor zoetekauwen goed ontvangen wordt, staan (of zitten) we binnenkort misschien wel in elke lift aan de muur te likken.