Nieuws

Online dating voor einde-der-tijden-gelovigen

19 april 2012 12:37

<p><strong>Voor wie denkt dat het einde van de wereld nabij is en nog voor het eind van het jaar een partner wil hebben, is er nu een nieuwe datingdienst.</strong></p> <p></p>

Mensen die geloven dat met het einde van de Maya-kalender op 21 december van dit jaar ook het einde van de wereld wordt ingeluid, hebben het niet altijd makkelijk om een partner te vinden. Hetzelfde geldt voor de mensen die hun ondergrondse atoombunker volstouwen met blikvoer omdat ze verwachten dat er een economische ineenstorting aanstaande is.

Voor hen is er nu Survivalist Singles: een datingsite voor ‘preppers’ en ‘survivalists’, mensen die zich voorbereiden op grote rampen. Motto van de site: ‘Don’t face the future alone’. Het aantal leden is flink toegenomen: van 400 aan het eind van 2010 naar bijna drieduizend nu. Mannen zijn wel zwaar oververtegenwoordigd op de site. Tegenover 2155 mannen staan slechts 818 vrouwen.

De eigenaar van de site is wel een vrouw: een 45-jarige lerares uit Montana. “De meeste mensen zijn het er wel over eens dat er iets aan zit te komen dat het leven zoals we dat nu kennen, zal veranderen. Of het nu een ineenstorting van de economie is, een elektromagnetische pulse of een andere natuur- of overheidsramp”, vertelde zij onlangs aan CNN.

Op dit moment is lidmaatschap van de site nog gratis, maar de eigenaar heeft plannen om vijf dollar per maand te gaan vragen. Dat is minder dan de prijs van een doos kogels, merkt ze op.