Nieuws

Het zonnestelsel digitaal verkennen

17 april 2012 15:47

<p><strong>Een werkloze gamedesigner heeft zijn 3D-model van ons zonnestelsel bijna afgerond. Je moet immers wat met al die vrije tijd.</strong></p><p></p>

Christopher Albeluhn begon zijn project met een 3D-model van de aarde, om zo een bepaald shader-model uit testen. Die ene planeet verachtvoudigde zich uiteindelijk, inclusief de bijbehorende manen. De zon en planetoïdengordels kwamen er ook nog eens bij, en nadat alles in de juiste banen was geleid, heeft hij zelfs 88 sterrenbeelden toegevoegd.

Al deze hemellichamen samen vormen uiteindelijk een educatieve game. Tegenover VentureBeat meldt Albeluhn dat hij naast een pc-versie van de game ook een Android- en iOS-variant wil maken. Dwergplaneten, satellieten, gedetailleerdere modellen en een 'viewing libraby' staan daarbij nog in de planning. Na meer dan tien maanden werk is de werkloze programmeur dus nog niet klaar.

Voor de distributie van de pc-versie heeft Albeluhn wel hulp nodig. Daarom is hij een crowdfund bij Indiegogo gestart, waarmee hij de benodigde 8000 dollar hoopt binnen te halen. Hoe dichter hij bij dit doel komt, hoe aannemelijker een Android- en iOS-versie wordt. Op het moment van schrijven staat de teller op bijna 3500 dollar.