Nieuws

Social gifting met Wrapp ook in Nederland

17 april 2012 09:05

<p><strong>Wrapp laat je via Facebook kadobonnen voor bekende winkels geven aan vrienden.</strong></p><p></p>

Na Zweden, Engeland en Noorwegen is Wrapp binnen enkele weken ook beschikbaar in ons land. Met de zogeheten social gifting dienst kun je via Facebook kadobonnen aan vrienden schenken. Door je aan te melden met Facebook zie je meteen welke vrienden en bekenden wanneer jarig zijn. Vrienden kunnen ook samen geld storten om het bedrag van de kadobon te vergroten.

De ontvanger krijgt een berichtje op zijn Facebook-pagina. Wrapp heeft ook apps voor iOS en Android. Volgens de makers is een voordeel dat de cadeaubon op de smartphone is te ontvangen en te bewaren, zodat ontvangers hem altijd bij de hand hebben als ze iets willen kopen.

Winkels en merken betalen Wrapp om de bonnen weg te mogen geven. "Wrapp is door de Nederlandse retailers warm onthaald en is al met verscheidene aansprekende merken en winkelketens een samenwerking overeengekomen", aldus het persbericht. Om welke namen en merken het gaat is nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf verdient ook aan de stortingen door vrienden.

De Zweedse startup is opgericht door een paar bekende serieondernemers, onder wie voormalige directeuren van H&M, Spotify en Groupon. De grootste concurrent van Wrapp is DropGifts, dat al wel in Nederland is gestart. Via Wrapp hebben al 160 duizend mensen voor meer dan 1,3 miljoen euro aan bonnen cadeau gegeven. Binnenkort start de startup ook in de VS en enkele andere Europese landen.