Nieuws

Eerste Raspberry Pi computers geleverd

16 april 2012 11:17

<p><strong>Na enige malen uitstel door productieprobelemen is de levering van spotgoedkope minicomputer Raspberry Pi gestart.</strong></p>

Het Raspberry Pi computerproject heeft als doel goedkope computers te maken die met name kinderen moeten inspireren om te leren programmeren. De eerste lading Raspberry Pi’s wordt nu uitgeleverd. De mensen die als eerste hun bestelling voor de minicomputer plaatsten, hebben de Raspberry Pi al ontvangen.

Het project heeft vanaf het begin enorm in de belangstelling gestaan bij ontwikkelaars en hobbyisten die maar al te graag aan de slag wilden met deze betaalbaare minicomputer met het formaat van een smartphone. Het project kampte echter met productie- en certificeringsproblemen waardoor de levering van Raspberry Pi een aantal malen werd uitgesteld. Op het minuscule moederbord was een verkeerde ethernetpoort gesoldeerd en de Raspberry Pi kreeg in de eerste instantie ook geen CE-markering.

De Raspberry Pi komt in twee uitvoeringen die allebei op een Broadcom 700Mhz chip draaien en 256 mb werkgeheugen hebben. Het duurdere 35 euro model heeft twee usb-aansluitingen, een hdmi- en een ethernetpoort. Het 25 euro model heeft slechts 1 usb aansluiting en geen ethernet.